skip to Main Content

Hoe komen wij aan die mondkapjes?

Deze actie is een initiatief van een aantal Hoornse ondernemers. Mensen die de handen uit de mouwen willen steken. Dankzij onze directe contacten en aanwezigheid in de industrie in China, kunnen wij mondkapjes en andere spullen met voorrang verkrijgen. De eerste productie van 100.000 is al uitgevoerd. Nu de volgende. Daar is geld voor nodig. Elke cent gaat naar de mondkapjes en wordt geheel zonder winstbejag geproduceerd en gedoneerd aan ziekenhuizen!

 

Waarom de actie: Doneer een Mondkapje?

Helaas zitten we in een crisis die we nog niet eerder hebben meegemaakt. Het zorgsysteem wordt daardoor enorm op de proef gesteld. De overheid probeert zoveel mogelijk gaten te dichten. Daar willen wij graag een bijdrage aan leveren, door zo snel mogelijk zoveel mogelijk mondkapjes in te kopen. Ook andere middelen hebben onze focus, denk aan beschermende kleding, ademhalingsapparatuur, etc. Daar kunnen wij uw hulp – uw bijdrage – heel hard bij gebruiken.


Aan wie wordt er gedoneerd?

Er wordt gratis geleverd en gedoneerd aan ziekenhuizen en andere zorginstellingen die direct te maken hebben met de verzorging van Coronapatiënten. Heeft uw zorginstelling mondkapjes of andere middelen nodig? Stuur een e-mail naar info@doneereenmondkapje.nl


Ik behandel niet direct coronapatiënten, maar heb wel mondkapjes nodig.

Stuur een e-mail naar info@doneereenmondkapje.nl en wij zullen je in verbinding stellen met bronnen die wij kennen en vertrouwen. Helaas is het niet mogelijk om de volledige zorgwereld te voorzien van mondkapjes. Als er uit de primaire doelgroep mondkapjes overblijven, zullen we die wel doneren aan overige zorginstellingen.


Welke kwaliteit hebben de mondkapjes

De kapjes die wij leveren zijn ademhalingsbeschermingsmaskers van het type FFP2/KN95/EN:149 (in de volksmond mondkapje genoemd, maar dan nog iets veiliger). Het is een persoonlijk beschermingsmiddel en beschermt de gebruiker tegen ziekteverwekkers die via de lucht verspreid worden.  Het heeft een filterperformance van >95%. Het wordt geleverd zonder uitademventiel (beter voor het milieu).


Waarom is een masker zo duur?

Dit heeft met de kwaliteit en eisen te maken. We willen immers niet dat het verzorgend personeel besmet raakt. De maskers bestaan uit 3 lagen en voldoen aan hoge eisen, belangrijk voor behandeling van patiënten. Wij halen de maskers rechtsreeks uit productie voor prijzen rond de 8.5 RMB, met transport, invoerrechten en btw kost een masker uiteindelijk rond de euro 1,50. In de markt worden maskers aangeboden voor woekerprijzen van 3,00 tot 6,00. Wij willen dit tegengaan en vinden dat mensen geen geld mogen verdienen aan deze nare situatie.


Ik wil een actie doen en bijdragen, wat is mogelijk?

Alles is mogelijk, als het maar zonder winstbelang is en in belang van de verzorgers van coranapatiënten en de patiënten zelf. Stuur je voorstel naar: info@doneereenmondkapje.nl, dan kijken wij wat we voor je kunnen doen.


Wie zitten er achter deze actie?

Een groep ondernemers uit Hoorn die wil helpen. Omdat dit initiatief binnen enkele dagen is ontwikkeld, loopt de actie via een BV en niet een Stichting. Dit wordt wellicht nog omgezet (afhankelijk van de duur van de actie en het probleem). Iedereen is vol toewijding bezig met de actie, het leveren van de mondkapjes en de coördinatie daarvan. Alle betrokkenen werken zonder winstbelang, tot en met de logistieke agenten aan toe. De kosten die gemaakt worden, zijn uitsluitend inkoopkosten.


Heb je verder nog vragen: stuur een mail naar info@doneereenmondkapje.nl